Almenys cinc dels dèsset objectius de desenvolupament sostenible s'impulsen gràcies a aquesta pràctica participativa que ja s'ha posat en marxa a Benifairó de les Valls. Les metes concretes dels ODS que es relacionen amb els pressupostos participatius són:
Meta 4.7 - Fomentar l'educació Global per al Desenvolupament Sostenible Els pressupostos participatius tenen relació amb les propostes i les votacions, però són molt més que això. Quan un municipi realitza aquest procés participatiu, primer ha d'explicar a la ciutadania -a grans i a xicotets- què són els pressupostos participatius, quines són les seues fases i què fer per a poder formar part del procés. A més, en cada xarrada, infografia o reunió, es parla de la importància dels pressupostos participatius perquè el municipi estiga cada vegada més en línia amb els ODS.
Meta 5.b - Millorar l'ús de tecnologia i TIC Com els veïns i veïnes de Benifairó de les Valls ja saben, hi ha diferents maneres de participar en els pressupostos participatius. Algunes persones prefereixen informar-se, presentar propostes, votar i visualitzar els resultats en línia, des d'una pàgina web i des de les xarxes socials. Altres persones, en canvi, prefereixen acostar-se a l'Ajuntament i participar de manera presencial. Cada vegada són més els veïns i veïnes que s'animen a consultar les webs i les xarxes corporatives per a estar al corrent de l'actualitat del seu municipi i, gràcies a això, milloren el seu ús de les noves tecnologies.
Meta 10.2 - Promoció de la Inclusió social, econòmica i política L'opinió de la ciutadania és important. De tots i de totes. I en els pressupostos participatius es veu molt clar: els veïns i les veïnes trien a quins projectes i iniciatives destinar una part dels recursos públics. Les persones majors de 14 anys poden accedir a la presa de decisions sense importar el seu nivell econòmic, el seu nivell d'estudis, la seua raça, la seua identitat o la seua religió.
Meta 11.3 - Augment de la urbanització inclusiva i sostenible Moltes de les propostes que acaben duent-se a terme en els pressupostos participatius tenen relació amb la millora de l'entorn urbà i la conversió en zona de vianants o millora de l'accessibilitat dels carrers.
Meta 11.7 - Proporcionar l'accés a zones verdes i espais públics segurs En la mateixa línia amb la meta anterior, el condicionament dels parcs i jardins i la millora de les instal·lacions públiques com els poliesportius, les zones de descans o les àrees de recreació són iniciatives molt proposades i molt votades en els pressupostos participatius de tots els municipis.
Meta 16.6 - Creació d'institucions eficaces i transparents Participar directament de les decisions relatives al municipi, poder prendre partit i estar atents als resultats que es van publicant des de l'Ajuntament per a saber com avança el procés participatiu enforteix la relació entre la ciutadania i les institucions locals, propícia la transparència i empodera als veïns i veïnes per a poder exigir una major rendició de comptes.
Meta 16.7 - Foment de la participació ciutadana Moltes de les propostes que acaben duent-se a terme en els pressupostos participatius tenen relació amb la millora de l'entorn urbà i la conversió en zona de vianants o millora de l'accessibilitat dels carrers.